هیچ محصولی در سبد خرید نیست.
بیماری های کبدی:
کبد یکی از عضوهای حیاتی بدن است که دارای ۲ لوب میباشد که در زیر قفسه سینه و در سمت راست شکم قرار گرفته است. این ارگان نقشهای مهم و مختلفی را در بدن ایفا میکند؛ از جمله این نقشها میتوان به شرکت در فعالیتهای سوخت و ساز بدن مانند گوارش، متابولیسم داروها و پاککردن بدن از سموم مختلف(سم زدایی) اشاره کرد. بیماریهای کبدی میتواند وراثتی یا ناشی از عوامل محیطی مختلف باشد. با گذشت زمان، آسیب به کبد میتواند منجر به سیروز شود، که در نهایت به نارسایی کبد ختم میشود و این روند یک وضعیت تهدید کننده حیات میباشد.
علائم:
از علائم مربوط به بیماریهای کبدی زرد شدن پوست و چشم (یرقان یا زردی)، درد شکم، تورم در قسمتهای مختلف پا، خارش پوست، رنگ تیره ادرار، مدفوع خونی یا سیاه، خستگی مزمن، تهوع، استفراغ، از دست دادن اشتها و تمایل به کبود شدن میباشد.
علل:
بیماریهای کبدی دارای علل زیادی هستند که میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
عفونت:
تعدادی از ویروسها توانایی آلوده کردن کبد را دارند که به دنبال آن باعث التهاب کبد و در نهایت منجر به کاهش عملکرد این عضو میشوند. ویروس هایی که باعث آسیب کبدی میشوند، میتوانند از طریق خون، مایع منی( مانند ویروس های هپاتیت B و C) یا مواد غذایی و آب آلوده ( مانند ویروس A) پخش شوند.
اختلال سیستم ایمنی:
به بیماریهایی که در آنها سیستم ایمنی به بخشهای خاصی از بدن خود فرد حمله میکند، بیماریهای خودایمن (Autoimmune) گفته میشود. هپاتیت خود ایمنی یک بیماری مزمن است که در آن سیستم ایمنی، کبد را مورد تهاجم قرار داده و بر عملکرد و بافت کبد تاثیر میگذارد.
ژنتیک:
همانند بسیاری دیگر از بیماریها، ژنتیک نقش چشمگیری در ابتلا به اختلالات کبدی ایفا میکند. در حقیقت، این امکان وجود دارد که یک ژن معیوب به ارث رسیده از والدین منجر به نارسایی حاد یا مزمن کبد شود. بیماریهای ژنتیکی کبد شامل هموکروماتوز، بیماری ویلسون، کمبود آلفا-۱ آنتی تریپسین، هایپراٌگزالوز و سرطان میباشد.
سایر علل رایج اختلال در عملکرد کبد:
سوء مصرف الکل (هپاتیت الکلی)، تجمع چربی در کبد (بیماری کبد چرب غیرالکلی) از جمله موارد دیگری میباشند که منجر به ایجاد التهاب و نارسایی کبدی میشوند.
ریسک فاکتورها (عوامل خطرساز):
عواملی که ممکن است خطر ابتلا به بیماریهای کبد را افزایش دهند عبارتند از:
عوارض:
با توجه به علل مختلف مشکلات کبدی، عوارض بیماری کبدی متفاوت است؛ به عنوان مثال در افراد مبتلا به هپاتیت خودایمن و سیروز کبدی، ریسک بالایی برای ابتلا به سرطان کبد وجود دارد. بیماری کبدی درمان نشده در نهایت میتواند منجر به نارسایی و عدم عملکرد صحیح کبد شود.
پیشگیری:
بیماری کبد در اثر مصرف بیش از حد دارو:
گاهی مصرف بیش از اندازه برخی داروها مانند استامینوفن و یا قرصهای آنتی بیوتیک باعث بروز التهاب در کبد میشود و به سلامت آن آسیب وارد میکنند. به همین دلیل کارشناسان سلامتی در مورد مصرف داروها همواره هشدار میدهند. هرگز بدون مشورت با پزشک دوز دارو و یا مکملی را که استفاده میکنید تغییر ندهید.
متوسط حجم خون پلاکتی یک آزمایش خون است که میانگین پلاکتها را در خون اندازهگیری میکند، پلاکتها به زخمهای التهابی کمک ...
دیابت بیماریایی است که همه ما با آن آشنایی داریم. میدانیم که قند خون بالا میتواند زمینه را برای بروز ناراحتیهای جدی ...
آخرین قسمت از سیستم گوارش بدن، روده ها هستند. مواد غذایی بعد از هضم در معده، باید وارد روده ها شوند تا ...
علتهای تجویز آزمایش آلبومین توسط پزشکان آزمایش آلبومین در حقیقت به بررسی میزان این پروتئین در خون افراد خواهد پرداخت، در صورتی ...