هیچ محصولی در سبد خرید نیست.
در سال ۱۸۱۸ میلادی، برای اولینبار در یک عمل جراحی که توسط جیمز بلاندل انجام شد، به یک انسان در حال مرگ خون تزریق شد.
سازمان انتقال خون ایران در سال ۱۳۵۳ شمسی تاسیس شد و تاکنون تقریبا ۹۰ پایگاه انتقال خون در سراسر کشور دارد. قبل از احداث این سازمان، اهدای خون در مراکز دیگر مثل ارتش و دانشکده پزشکی تهران انجام میشد. این مرکز در روز ۱۵ بهمن سال ۱۳۴۱ شمسی افتتاح شد. به همین منظور، ۱۵ بهمن را در ایران روز جمعآوری خون نامگذاری کردند.
در دوران جنگ ایران و عراق، بیشتر فراوردههای خونی مصدومان و مجروحان جنگ با اهدای داوطلبانه مردم تامین میشد. در حال حاضر از هر ۱۰۰۰ نفر در جامعه تقریبا ۲۲ نفر بهصورت مستمر خون اهدا میکنند.
قبل از تاسیس سازمان انتقال خون در ایران و همچنین در برخی کشورها، اهداکنندگان خون در ازای کاری که انجام میدادند پول دریافت میکردند. اما در حال حاضر در اغلب کشورها از جمله ایران، این کار امری داوطلبانه است.
جالب است بدانید که میزان اهدای خون در کشورهای توسعهیافته بیشتر از کشورهای درحالتوسعه و فقیر است. بر اساس آمارهای سازمان بهداشت جهانی، از هر ۱۰۰۰ نفر در یک جامعه توسعهیافته ۴۰ نفر و در یک کشور درحالتوسعه ۱۳ نفر در سال خون اهدا میکنند.
در حال حاضر، روز ۲۴ ژوئن که برابر یا ۲۴ خرداد در تقویم شمسی است، از طرف سازمان بهداشت جهانی روز جهانی اهدای خون نامگذاری شده است. این روز برای ترغیب افراد جامعه به اهدای خون و کمک به همنوعان انتخاب شده است.
متوسط حجم خون پلاکتی یک آزمایش خون است که میانگین پلاکتها را در خون اندازهگیری میکند، پلاکتها به زخمهای التهابی کمک ...
دیابت بیماریایی است که همه ما با آن آشنایی داریم. میدانیم که قند خون بالا میتواند زمینه را برای بروز ناراحتیهای جدی ...
آخرین قسمت از سیستم گوارش بدن، روده ها هستند. مواد غذایی بعد از هضم در معده، باید وارد روده ها شوند تا ...
علتهای تجویز آزمایش آلبومین توسط پزشکان آزمایش آلبومین در حقیقت به بررسی میزان این پروتئین در خون افراد خواهد پرداخت، در صورتی ...