هیچ محصولی در سبد خرید نیست.
دلیل به وجود آمدن دیورتیکولها در روده بزرگ مشخص نیست. اما گفته شده است که کمبود فیبر در رژیم غذایی افراد میتواند دلیل اصلی بروز این عارضه باشد.
مصرف فیبر میتواند به نرم شدن مدفوع کمک کند و عدم مصرف این ماده غذایی ممکن است موجب سفت شدن مدفوع شود که به دنبال آن فشار بیشتری به عضلات روده بزرگ برای خروج مدفوع، وارد خواهد شد. گفته شده است که این افزایش فشار میتواند عامل تشکیل دیورتیکولها در دیواره روده بزرگ باشد.
تشکیل دیورتیکولها زمانی اتفاق میافتد که لایه عضلانی خارجی دیواره روده بزرگ ضعیف شده و در نتیجه لایه داخلی بتواند از میان لایه عضلانی بیرون بیاید.
با توجه به شواهد بالینی، در حال حاضر هیچ ارتباط مشخصی میان کمبود مصرف فیبر غذایی و ایجاد دیورتیکولوز وجود ندارد. با این حال محققین ادعا میکنند شواهد استنباطی برای اثبات این امر متقاعدکننده میباشند. از همین رو این موضوع همچنان یکی از موضوعات بسیار بحث برانگیز در زمینه این بیماری میباشد.
دیورتیکولیت
بروز دیورتیکولوز در مناطقی مانند آفریقا و آسیای جنوبی، که مصرف فیبر غذایی توسط افراد زیاد میباشد، تقریباً نادر میباشد. این در حالی است که بروز این بیماری در کشورهای غربی، که میزان فیبر مصرفی بسیار کمتر است، امری معمول میباشد.
با این وجود گزارشهای دیگری نیز مبنی بر عدم وجود ارتباط میان مصرف فیبر غذایی و پیشگیری از دیورتیکولیت وجود دارند. بر اساس این گزارشها، افزایش فیبر مصرفی حتی ممکن است خود باعث افزایش خطر ابتلا به این بیماری شود.
پیش از این گفته میشد مصرف مغزها و دانههای خوراکی مانند ذرت از عوامل ایجاد دیورتیکولها در دیواره روده بزرگ میباشد، اما در مطالعهای که در سال ۲۰۰۸ انجام شده است، هیچ ارتباطی میان این دو یافت نشد.
نقش رژیمها و برنامههای غذایی در دیورتیکولیت
پزشکان ممکن است به افرادی که مبتلا به بیماری دیورتیکولیت هستند، برنامههای غذایی به خصوصی را پیشنهاد دهند تا دستگاه گوارش این افراد فرصت استراحت پیدا کند.
در روزهای ابتدایی این برنامههای غذایی، افراد تنها مجاز به مصرف مواد غذایی مایع و شفاف میباشند. این مواد غذایی شامل موارد زیر میشوند:
با کاهش علائم بیماری افراد میتوانند از مواد غذایی دارای محتوای فیبر پایین، شامل موارد زیر، استفاده کنند:
در صورت ابتلا به مشکلات گوارشی باید از مصرف مواد غذایی مشخصی اجتناب کرد. پیش از این گفته میشد که مصرف مغزهای خوراکی، ذرت بو داده و دانهها میتواند باعث تشدید علایم بیماری شود.
با این حال بنا به گفته سازمان ملی بهداشت، از آنجا که عوامل ایجاد کننده التهاب دیورتیکولها به درستی مشخص نمیباشند، حذف هیچ ماده غذایی مشخصی، تاثیری بر التیام و تسکین علایم بیماری دیورتیکولیت نخواهد داشت.
بر اساس پژوهشی که به تازگی انجام شده است، رژیمهای غذایی رایج در کشورهای غربی، شامل محتوای چربی بالا و فیبر پایین، خطر ابتلا به بیماری دیورتیکولیت را افزایش میدهند. از همین رو بهتر است از مصرف گوشت قرمز، مواد غذایی سرخ شده، لبنیات پرچرب و غلات تصفیه شد اجتناب شود.
مواد غذایی بهتر است بر اساس شرایط افراد مختلف از برنامه غذایی حذف شوند. در صورتی که یک ماده غذایی مشخص باعث تشدید علائم دیورتیکولیت شود، بهتر است از مصرف آن پرهیز گردد.
عوامل مستعدکننده بیماری دیورتیکولیت
علت اصلی اینکه چرا بیماری دیورتیکولیت بروز پیدا میکند مشخص نیست. ممکن است باکتریهای موجود در مدفوع به شکل ناگهانی تزاید و گسترش پیدا کرده و باعث ایجاد عفونت شوند. همچنین گفته شده است عفونت ممکن است به دلیل انسداد دیورتیکولوم، احتمالاً به وسیله مدفوع، ایجاد شود.
عوامل مستعدکننده التهاب دیورتیکولومهای روده شامل موارد زیر میباشند:
مانند داروهای استروئیدی، مواد مخدر و ضدالتهابهای غیراستروئیدی (NSAID) مانند ایبوپروفن
متوسط حجم خون پلاکتی یک آزمایش خون است که میانگین پلاکتها را در خون اندازهگیری میکند، پلاکتها به زخمهای التهابی کمک ...
دیابت بیماریایی است که همه ما با آن آشنایی داریم. میدانیم که قند خون بالا میتواند زمینه را برای بروز ناراحتیهای جدی ...
آخرین قسمت از سیستم گوارش بدن، روده ها هستند. مواد غذایی بعد از هضم در معده، باید وارد روده ها شوند تا ...
علتهای تجویز آزمایش آلبومین توسط پزشکان آزمایش آلبومین در حقیقت به بررسی میزان این پروتئین در خون افراد خواهد پرداخت، در صورتی ...