هیچ محصولی در سبد خرید نیست.
منظور از لیپوم تومورهای خوش خیمی است که میتوانند در نواحی مختلف بدن ایجاد شوند. یک لیپوم زیرپوستی به دلیل رشد بیش از حد سلولهای چربی به وجود آمده و علائم آن اغلب از فشار بر بافتهای مجاور نشات میگیرد. با اینکه رشد این تومورها غیرسرطانی میباشند اما ممکن است برخی به دلیل درد، عوارض و یا سایر علائم موجود تمایل به از بین بردن آن داشته باشند، البته برخی نیز این کار را به دلیل ظاهر و زیبایی انجام میدهند.
ارائه اطلاعاتی در رابطه با تودههای لیپوم
این توده میتواند در هر جایی از بدن که در آن سلولهای چربی وجود دارند، رخ دهد اما به نظر میرسد بیشتر بر روی شانهها، قفسه سینه، تنه، گردن، ران و زیر بغل ظاهر شود، البته به ندرت ممکن است در اندامهای داخلی، استخوانها و یا ماهیچه نیز ایجاد شود. لیپوم میتواند به راحتی با یک فشار کوچک در زیر پوست حرکت کرده و با گذشت زمان به آرامی رشد کند اما هیچگاه آن را با جوش اشتباه نگیرید، اندازه لیپومها معمولا به 2 یا 3 سانتی متر میرسند اما گاهی نیز ممکن است این میزان در برخی افراد به بیش از 10 سانتیمتر هم برسد.
ما در این مقاله قصد داریم به علل، علائم، تشخیص، عوامل خطرساز و درمان لیپوم بپردازیم.
بررسی علتهای ایجاد این تودهها
پزشکان هنوز علت دقیق ایجاد این توده را پیدا نکردند اما برخی شواهد حاکی از آن هستند که این وضعیت میتواند بر اثر یک ژن ارثی یا سابقه خانوادگی رخ دهد. این ضایعه ممکن است در یک قسمت و یا در جاهای مختلف بدن ایجاد شود. به طور کلی لیپومها اغلب در افرادی که دارای شرایط پزشکی قید شده زیر هستند به وجود میآیند:
محققان بر این عقیدهاند که برخی از این تودهها میتوانند به موجب آسیبهای قابل توجه در ناحیه مورد نظر ایجاد شوند.
معرفی و ارزیابی شایعترین علائم لیپوم
فرد مبتلا به لیپوم معمولا در زیر پوست خود یک توده نرم و بیضی شکل را احساس میکند که اغلب بدون درد میباشد مگر اینکه در مفاصل، اندامها، عصبها و یا رگهای خونی به وجود آید. توجه داشته باشید که اگر لیپوم در قسمت عمقی زیر پوست رخ دهد، ممکن است فرد قادر به دیدن یا لمس آن نباشد اما میتواند بر اندامهای داخلی و عصبها فشار وارد نماید. فردی که در زیر پوست خود لیپوم داشته باشد ممکن است علائمی همچون تهوع، استفراغ و یا یبوست را تجربه نماید اما در اکثر موارد لیپومها دارای علائم چشمگیری نمیباشند. همانطور که گفته شد لیپوم به تودههای خوش خیمی از سلولهای چربی گفته میشود و کارشناسان بر این عقیدهاند که این تودهها سرطانی نمیباشند و تودههای سرطانی سلولهای چربی با نام لیپوسارکوم شناخته میشوند. بر اساس تحقیقات انجام شده کارشناسان نتیجه گرفتند که لیپوسارکومها از لیپوم به وجود نمیآیند بلکه آنها نوع دیگری از تومور محسوب میشوند، اما گاهی برخی پزشکان لیپوسارکومها را با لیپوم اشتباه میگیرند.
عوامل خطرساز مرتبط با این توده
بر اساس تخمین کارشناسان حدود یک درصد از افراد دارای لیپوم میباشند. افرادی که دارای سابقه خانوادگی هستند از احتمال بیشتری برای مبتلا شدن به این توده برخوردارند. لیپومها بیشتر در افراد بالای 40 تا 60 ساله رخ میدهد اما میتواند جوانها و کودکان را نیز تحت تاثیر خود قرار دهد.
سایر عوامل خطرساز جهت ایجاد یک لیپوم در زیر آورده شده است که به آنها اشاره خواهیم کرد:
افراد باید در شرایطی که متوجه بروز تغییرات در لیپوم خود شدند، به پزشک مراجعه نمایند، این تغییرات میتواند شامل موارد نامبرده شده زیر باشد:
روشهای موجود جهت تشخیص توده لیپوم
تشخیص لیپوم توسط پزشکان معمولا با انجام یک معاینه فیزیکی ساده انجام میگیرد. پزشکان برای انجام این کار به لمس و بررسی توده میپردازند اما در مواقعی که لیپوم بزرگ یا دردناک باشد، آنها ممکن است آزمایشهای زیر را جهت بررسی سرطانی بودن آن تجویز نمایند:
در چه مواردی نیاز به جراحی میباشد؟
این تودهها معمولا بیضرر هستند، بنابراین اکثر افراد نیازی به جراحی برای برداشتن آن ندارند، اما برخی ممکن است به دلایل زیر تمایل به برداشتن آن داشته باشند:
بررسی روشهای جراحی از بین بردن لیپوم
برداشتن این توده اغلب توسط جراحی امکان پذیر است. یکی از روشها جهت انجام این کار، ایجاد یک برش کوچک بر روی پوست و سپس خارج کردن لیپوم است، در این روش فرد معمولا تحت بیهوشی موضعی قرار گرفته و در همان روز میتواند به خانه بازگردد اما مسلما برای برداشتن لیپومهای بزرگ نیاز به برش بزرگتری میباشد، حتی ممکن است برخی از این تودهها با انجام روش چربی کشی یا لیپوساکشن از بین بروند، برای انجام این کار پزشک باید یک لوله نازک و توخالی را از طریق برش وارد توده کرده و سلولهای چربی را از بین ببرد. پس از انجام جراحی، پزشک معمولا مواد لیپوم را جهت تجزیه و تحلیل به آزمایشگاه میفرستد.
متوسط حجم خون پلاکتی یک آزمایش خون است که میانگین پلاکتها را در خون اندازهگیری میکند، پلاکتها به زخمهای التهابی کمک ...
دیابت بیماریایی است که همه ما با آن آشنایی داریم. میدانیم که قند خون بالا میتواند زمینه را برای بروز ناراحتیهای جدی ...
آخرین قسمت از سیستم گوارش بدن، روده ها هستند. مواد غذایی بعد از هضم در معده، باید وارد روده ها شوند تا ...
علتهای تجویز آزمایش آلبومین توسط پزشکان آزمایش آلبومین در حقیقت به بررسی میزان این پروتئین در خون افراد خواهد پرداخت، در صورتی ...